RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Dan knjige u Gerontološkom centru

Aleksandra Orlić | 5. mart 2020. | 13:00 | Društvo

Dan knjige u Gerontološkom centru

U susret Svetskom danu knjige, koji se obeležava 23. aprila, u Gerontološkom centru održan je dan posvećen pisanom stvaralaštvu, što je ujedno bila i prilika da se obeleži 45 godina od smrti Ive Andrića, kao i desetogodišnjica smrti Mome Kapora.

Da knjiga ne izlazi iz mode čak ni u trećoj deceniji života, već da tada još više dobija na značaju, potvrđuju čitalačke navike stanovnika Gerontološkog centra.

Kako bi negovali svoju ljubav prema pisanoj reči i na kvalitetan način prekraćivali svoje penzionerske dane, korisnicima Doma, svakodnevno je na raspolaganju veliki broj naslova, tačnije 12.000 primeraka iz domaće i svetske literature.

U okviru kulturno-zabavne i radno-okupacione aktivnosti, za zainteresovane je organizovan literarni performans, na kom se moglo čuti o nastanku knjige, najistaknutijim piscima i najčitanijim delima, a čemu je prethodilo predavanje o Ivi Andriću, koje je vodila kustoskinja Muzeja koji nosi istoimeni naziv našeg nobelovca.

Pored podsećanja na život i stvaralaštvo Andrića, prisutni su mogli i da uživaju u delu eksponata sa izložbe posvećene književniku, čija postavka je u organizaciji Muzeja, obišla oko pedesetak škola i biblioteka širom Srbije.

Ostale vesti iz ove kategorije