RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Subotičani u borbi protiv korone

Aleksandra Orlić | 9. mart 2020. | 14:16 | Zdravstvo

Subotičani u borbi protiv korone

Po jutrašnjim informacijama sa sajta Ministarstva zdravlja novoobolelih slučajeva od korona virusa nema, a pacijent iz Bačke Topole, kod koga je proteklog petka utvrđeno prisustvo virusa, iz Opšte bolnice Subotica prebačen je na dalje lečenje u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu. Kako bi se sprečilo moguće širenje zaraze, Subotičani ovih dana preduzimaju sve neophodne mere zaštite.

Četiri dana nakon potvđivanja prvog slučaja obolelog od korona virusa u Srbiji, koji je stavio Suboticu u centar pažnje, situacija u gradu je potpuno „mirna“. Ulice su pune, a građani se bez straha rukuju. 

Od pojave COVID-19, u subotičkim apotekama vlada veliko interesovanje za sredstvima za zaštitu. Rafovi Apoteke Subotica, svaki drugi dan se pune novim kontigentom od 2.000 hiruških maski za jednokratnu upotrebu, a prodaja je ograničena na 10 komada po osobi. Iz apoteke poručuju da mesta panici nema, te da će se nabavka kontinuirano sprovoditi.

Kako bi se obezbedile neophodne mere zaštite sugrađana treće životne dobi, koji spadaju u najugroženiju grupu koju ovaj virus pogađa, u  Gerontološkom centru se strogo poštuju preporuke Ministarstva zdravlja i relevantnih institucija.

Korona virus se trenutno nalazi u 77 zemalja. Njime je zaraženo oko 95.600 ljudi, od kojih se oporavilo 33 odsto, dok je oko 3 odsto zaraženih umrlo. U Srbiji su do sada testirane 94 osobe, kod kojih nije potvrđeno prisustvo ovog virusa.

Ostale vesti iz ove kategorije