RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Nova premijera Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta

Aleksandra Orlić | 11. mart 2020. | 13:28 | Kultura

Nova premijera Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta

Psihološka drama „Ko se boji Virdžinije Vulf?“ Edvarda Olbija, koja govori o porodičnim tajnama, partnerskim odnosima i ličnim iluzijama, posle pet decenija, ponovo će se naći na repertoaru subotičkog Narodnog pozorišta.

Mračnu sliku odnosa sredovečnog para, akademskih građana Džordža i Marte, koji podstaknuti čašicama alkohola, započinju mentalno i emotivno iscrpljujuću verbalnu igru, u koju upliću i svoje  goste, mladi bračni par Nika i Hani —  ovoga puta na scenu Jadran doneo je reditelj i nekadašnji direktor Drame na srpskom jeziku, Dušan Petrović.

Na pripremi predstave vredno se radilo nepuna dva meseca, a uigranom ansamblu za potrebe ove drame, po prvi put se priključila i Aleksandra Janković, dugogodišnja glumica Ateljea 212.

Iskustvo u radu sa „osveženim“ timom istakao je i direktor ove ustanove kulture.

Težnja da se na daskama koje život znače, da odgovor na pitanje ko se boji Virdžinije Vulf,  imala je veliki značaj kako za umetnike sa iskustvom, tako i za one koji tek grade svoju glumačku karijeru.

Premijerno izvođenje predstave prvobitno je bilo zakazano za petak, 13. februara, međutim zbog zabrane okupljanja u zatvorenom prostoru odlaže se do daljnjeg.

Ostale vesti iz ove kategorije