RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Broj prigovora na medicinsko osoblje u padu, razlozi – ostali isti

Sanda Mileusnić | 13. mart 2020. | 13:48 | Zdravstvo

Broj prigovora na medicinsko osoblje u padu, razlozi – ostali isti

Subotičani su se zaštitniku prava pacijenata tokom prošle godine žalili za 30 odsto manje nego 2018.godine. Broj prijava u 2019.godini iznosio je 635, a odnosili su se pre svega na nemogućnost dobijanja termina i neljubaznost medicinskog osoblja.

Dok je pretprošle godine žalbi bilo preko 1000, u 2019.godini, beleži se njihov pad. Na vrata zaštitnika prava pacijenata za pomoć se obratilo 635 građana, a problemi sa kojima su se susretali ostali su manje više isti.

Pismenih prigovora, za koje je zakonski rok za rešavanje problema od tri do pet dana, bilo je 31, a ostali su podneti usmenim putem. Svi oni su rešeni, napominje naš sagovornik.

Prilikom pokušaja zakazivanja termina kod specijalista, građani su takođe nailazili na problem, a zakonski rok od 30 dana čekanja  na pregled  je neretko probijan.

Zaštitniku prava pacijenata prosleđeno je i više od 200 prigovora koji su prvobitno bili u nadležnosti Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, ali je kancelarija savetnika za zaštitu prava osiguranika, koja se nalazila u Opštoj bolnici - zatvorena.

Već proteklih šest godina, Subotičani se u ostvarivanju prava iz zdravstvene zaštitu za pomoć mogu obratiti zaštitniku prava pacijenata, lično u kancelariji na drugom spratu Gradske kuće, ili na telefone 626-882 i 063/44-26-26.

Ostale vesti iz ove kategorije