RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Subotica-trans preduzeo mere prevencije za putnike i vozače

Aleksandra Orlić | 13. mart 2020. | 13:49 | Društvo

Subotica-trans preduzeo mere prevencije za putnike i vozače

U Srbiji je danas do 8 časova novi korona virus potvrđen kod još osam osoba, pa brojka zaraženih iznosi 31. U cilju zaštite od širenja ovog virusa, Ministarstvo zdravlja izdalo je brojne preporuke građanima koje se u najvećoj meri odnose na temeljnom održavanju higijene i izbegavanju rizičnih situacija.

Glavni savet Svetske zdravstvene organizacije je da možete da se zaštitite od svih respiratornih infekcija, gripa, pa i korona virusa - pranjem ruku i svesnim naporom da ne dodirujete oči, nos i usta, kao i da izbegavate blizak kontakt sa osobama koje pokazuju znake ovih oboljenja – kašlju, kijaju ili imaju povišenu temperaturu.

Iz ovih razloga, ne preporučuje se boravak u prostoru gde se nalazi veliki broj ljudi. Ukoliko je to nemoguće, poput vožnje u gradskom autobusu, vrlo je važno da znate koliko ste u ovim okolnostima „bezbedni“. Iz JP „Subotica-trans“, poručuju da su preduzete neophodne mere u sprečavanje širenja COVID-a 19.

Poslednjih dana osetan je pad broja putnika u javnom prevozu, te trenutno nema potrebe za angažovanjem većeg broja vozača i uvođenjem dodatnih vozila. Šoferi bez velike bojazni sedaju za volan, ali ulažu sve napore da sačuvaju svoje zdravlje.

Sve gradske, prigradske i međumesne linije Su-transa, do daljnjeg će saobraćati uobičajeno, osim onih međunarodnih čije je krajnje odredište Italija ili Švajcarska, a ukoliko dođe do proglašenja vanredne situacije red vožnje će se redukovati u skladu sa potrebama.

Ostale vesti iz ove kategorije