RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Nestašica maski – očekuje se isporuka

Sanda Mileusnić | 18. mart 2020. | 13:37 | Društvo

Nestašica maski – očekuje se isporuka

U mnogim subotičkim apotekama, pa i u onoj državnoj, nestašica je zaštitnih maski, rukavica i sredstava za dezinfekciju. Iz „Apoteke Subotica“ poručuju da je to stanje samo trenutno, i da u narednim danima očekuju isporuku iz Galenika farmacije, a ujedno i apeluju na  građane da se ponašaju odgovorno i ne prave zalihe lekova, jer ih ima dovoljno.

Na vratima „Apoteke Subotica“ natpis – trenutno nemamo maski, rukavica, dezinficijenasa. Kao i mnogi drugi i Goran Đurić je videvši ovo obaveštenje odlučio da navedena sredstva potraži u sledećoj apoteci. Maske od ranije ima kod kuće, iako ih ne koristi, a ostale zalihe nije pravio.

Svi koji planiraju u apoteku kako bi se snabdeli maskama i sredstvom za dezinfekciju, ako ih i nađu, neće moći da ih kupe u neograničenim količinama, maske su limitirane na deset komada po osobi, a dezinficijensi na dva veća pakovanja ili pet manjih. Ova roba trenutno je deficitarna, kažu u „Apoteci Subotica.“

U samim objektima apoteke primenjuju se određene mere predostrožnosti koje se odnose kako na zaposlene, tako i na kupce, odnosno pacijente, a one su istaknute na ulazu.

Iz „Apoteke Subotica“ poručuju da imaju optimalne zalihe lekova za sve sugrađane koji uzimaju terapiju, lekova koje je moguće kupiti bez recepta, kao i suplemenata i ostale robe, te da nema potrebe za pravljenjem zaliha.

Ostale vesti iz ove kategorije