RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Laban: U Subotici nema zaraženih, grad spreman za svaku situaciju

Marijana Tolimir | 19. mart 2020. | 13:51 | Društvo

Laban: U Subotici nema zaraženih, grad spreman za svaku situaciju

U Subotici nema ni jedne zaražene osobe virusom COVID 19, izjavio je gradonačelnik, Bogdan Laban. On je istakao da su sve zdravstvene ustanove spremne i još jednom apelovao na građane da izbegavaju kontakte, jer kako je istakao, samo zajedno i  uz disciplinu možemo pobediti nevidljivog neprijatelja.

Gradonačelnik je pohvalio zdravstvene radnike, kao i spremnost Bolnice koja se među prvima pripremila za prijem obolelih. Ova ustanova je trenutno na posebnom režimu rada i primaju se samo hitni slučajevi, kao i Dom zdravlja, koji je otvorio dve posebne ambulante za respiroterne infekcije.

On je, obraćajući se medijima, kazao da je održana druga sednica Gradskog štaba za vanredne situacije na kom je doneta naredba o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata po kojoj će kafići, restorani, pekare, kladionice i slični objekti od danas će biti otvoreni do 18 časova. Kako je obrazložio ova odluka je doneta zbog uvođenja policijskog časa u Srbiji.

Laban je podsetio da je grad doneo više mera za suzbijenaje virusa COVID 19, poput zatvaranje vrtića i redukovanja linija javnog prevoza, a kako je najavio, kontolisaće se i i broj putnika u autobusima. Istakao je i da je zahvaljući novoformiranom pozivnom centru za starije sugrađane, pomoć dobilo njih 186, a kao još jedna od mera za prevenciju od korona virusa, počela je i dezinfekcija grada, počev od vrtića, pijaca, a to je preporuka i za stambene zajednice.

Ostale vesti iz ove kategorije