RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Više od 200 poziva dnevno Pozivnom centru

Sanda Mileusnić | 20. mart 2020. | 13:49 | Društvo

Više od 200 poziva dnevno Pozivnom centru

Nakon uvođenja vanrednog stanja, Gradska uprava je formirala poseban Pozivni centar na koji građani stariji od 65 godina mogu da se obrate za pomoć. Nekim od starijih sugrađana, kojima je od srede zabranjen izlazak iz kuća i stanova, broj 636-136 je  jedini način da dođu do namirnica i lekova. Naša ekipa bila je na licu mesta i proverila kako ova služba funkcioniše.

Na telefon u Pozivnom centru javljaju se tri službenika u prepodnevnoj smeni i tri u poslepodnevnoj, a samo u toku jednog dana zazvoni više od 200 puta.

Cilj uvođenja Pozivnog centra je da se prvenstveno pomogne onim Subotičanima starijim od 65 godina koji na drugi način ne mogu da pribave lekove, hranu, kućnu hemiju i sve ostalo što im je potrebno.

Volonterima Crvenog krsta koji su svakodnevno u pripravnosti kako bi pomogli starijima, na raspolaganju je vozni park Gradske uprave, napominje naša sagovornica. Po potrebi se građani upućuju i na druge službe koje mogu da reše njihov problem.

Radno vreme Pozivnog centra je svakog dana od 8 do 20 časova, a osim pozivom na 636-136, građani se za pomoć mogu obratiti i elektronskim putem na mejl covid19@subotica.rs

Ostale vesti iz ove kategorije