RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Subotica pokrenula proizvodnju sredstava za dezinfekciju

Marijana Tolimir | 21. mart 2020. | 12:13 | Društvo

Subotica pokrenula proizvodnju sredstava za dezinfekciju

U  Bajmoku nadomak Subotice, kompanija „Lukas“  počela je proizvodnju sredstava za dezinfekciju javnih površina i objekata, nakon što su stupili u kontakt i razgovarali sa gradonačelnikom Subotice Laban Bogdanom.

Reč je o natrijum-hipohloritu, rastvoru  koji Svetska zdravstvena organizacija preporučuje kao najefikasnije u uništavanju virusa COVID 19, a proizvodi se u prostorijama kompanije „Lukas“, koja je gradu ustupila pogon, dok je firma „Alex Engineering & Construction“ donirala mašine.

Gradonačelnik Laban se posebno zahvalio na, kako je rekao, značajnoj pomoći u zajedničkoj borbi, i najavio da će uskoro početi podela sredstava javnim ustanovama, kao i građanima koji su u teškoj materijalnoj situaciji.

 „Kompanija Alex nam je ustupila dva nova uređaja koja dnevno proizvode 1000 litara natrijum-hipohlorita. Zahvaljuem im se na tome, naročito direktoru Aleksandru Obradoviću, jer su nam pomogli da na vreme reagujemo i  krenemo u akciju, odnosno da snabdemo sve javne ustanove i preduzeća, kao i da dezinfikujemo čitav grad,“ naglasio je Laban.

Direktor firme „Alex Engineering & Construction“ iz Beograda, Aleksandar Obradović, kazao je da ovaj rastvor inače veoma skup, a da će ga domovi zdravlja, vrtići pijace i druge javne ustanove u Subotici dobijati besplatno, zahvaljujući lokalnoj samoupravi.

 „Kao firma smo osećali društvenu odgovornost da u kriznoj situaciji pomognemo, jer želimo da zajedno sa gradonačelnikom i Gradom Subotica omogućimo stanovništvu da normalno funkcioniše, koliko je to moguće u ovakvim uslovima,“poručio je Obradović.

Ostale vesti iz ove kategorije