RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Ministar Vulin u Subotici: Zbog pada temperature još jedan prihvatni centar

Redakcija TV Subotica | 21. mart 2020. | 15:39 | Društvo

Ministar Vulin u Subotici: Zbog pada temperature još jedan prihvatni centar

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Prihvatni centar u Subotici, gde su u skladu sa odlukom o vanrednom stanju, angažovani pripadnici Vojske Srbije koji vrše pojačan nadzor, kontrolu ulaska i izlaska i spoljašnje obezbeđenje ovih objekata, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Komesarijatom za izbeglice i migracije.

- Zbog pogoršanih vremenskih uslova i naglog pada temperature, Vojska Srbije je odlučila da otvori još jedan prihvatni centar. U ovom prihvatnom centru boraviće naši državljani koji nemaju prijavljenu adresu, nemaju prijavljeno prebivalište na našoj teritoriji, ili oni za koje na granici nadležni lekari ocene da predstavljaju medicinski, odnosno sanitarni rizik - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon obilaska Prihvatnog centra u Subotici.                    

Svi koji će biti smešteni u Prihvatnom centru, koji će obezbeđivati Vojska Srbije, imaće obezbeđenu medicinsku zaštitu 24 časa, hranu i sve što im je potrebno, a to će im obezbediti takođe Vojska Srbije, naglašava ministar Vulin i dodaje da je od do sada pristiglih državljana Srbije njih sedmoro zbog visoke temperature predato nadležnim medicinskim ustanovama.

Major Adam Horvat, zamenik komandanta 17. mehanizovanog bataljona u Bačkoj Topoli izjavio je da su na osnovu dobijenog naređenja preduzete mere da se na prostoru Prihvatnog centra u Subotici stvore uslovi za smeštaj naših državljana koji se vraćaju iz inostranstva.

- Nakon realizovanih svih aktivnosti koje su neophodne da bismo izvršili taj zadatak, formirani su timovi koji će u narednom periodu obezbediti funkcionisanje ovog Centra – potvrdio je major Horvat.

Obilasku Prihvatnog centra u Subotici prisustvovali su državni sekretar Bojan Jocić, komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

 

Ostale vesti iz ove kategorije