RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Sahrana samo uz najuže članove porodice

Marijana Tolimir | 23. mart 2020. | 12:56 | Društvo

Sahrana samo uz najuže članove porodice

Činu sahranjivanja trebalo bi da prisustvuju samo članovi najuže porodice i svešteno lice, sugerišu iz JKP „Pogrebno“ u Subotici. Kako navodi direktorka, Vesna Prćić, mera Vlade kojom se ograničava okupljanje građana na javnim, kako otvorenim, tako i zatvorenim prostorima, odnosi se i na poslednji ispraćaj najbližih.

„Pogrebno“ sprovodi i mere koje se odnose na higijensku sigurnost objekata i lica, a tokom sahrane obezbeđena je i mogućnost dezinfikovanja ruku. I pored toga, iz ovog preduzeća apeluju na stranke da sahrana nije izgovor da stariji od 65 godina napuste domove, i dodaju  da je važno pridržavanje radnog vremena groblja.

Upozoravaju građane da se tokom vanrednog stanja građani ne okupljaju u većem broju oko grobnog mesta, naročito uz iznošenje hrane ili pića.

Samo preduzeće prilagodilo je poslovanje i radno vreme novonastaloj situaciji: u prostorije „Pogrebnog“ mogu ući najviše dva lica za organizaciju sahranje radnim danima od 7 do 15 časova, subotom od 7 do 13 i nedeljom od 8 do 12 časova. Za slučaj nastupanja smrti, radi prevoza pokojnika, organizovano je dežurstvo na telefonima 024/ 66 55 44 ili 062/ 66 55 40 tokom 24 časa, bez obzira na policijski čas.

Ostale vesti iz ove kategorije