RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Vanlinijski prevoz isključivo za radnike

Marijana Tolimir | 25. mart 2020. | 10:58 | Društvo

Vanlinijski prevoz isključivo za radnike

JP „Subotica-trans“ od jutros je počeo sa vanlinijskim prevozom koji je namenjen iskučivo za radnike. Saobraćaju četiri noseće gradske linije, kao i sve prigradske, ali samo između 6 i 7 ujutru, kao i za povratak u periodu od 14 do 15 časova. U večernjim časovima nema polazaka, kao ni nedeljom, dok za subotu još nije odlučeno, navode u ovom preduzeću.

 Kako objašnjava izvršni direktor „Subotica-transa“ Igor Prlja, u autobuse mogu ući isključivo zaposleni sa potvrdama i mesečnim kartama, dok građani, deca i stariji od 65 godina ne mogu da se prevoze. Ističe da prioritet imaju medicinski i nemedicinski radnici, kao i zaposleni u javnim službama.

Prlja dodaje da zainteresovanost danas nije bila velika i da nije bilo više od dvadesetak putnika, što je i optimalno, budući da za vanlinijski prevoz koriste autobuse većeg kapaciteta, sa 64 sedišta, ali napominje da mogu da se uvedu i dodatni polasci.

Sva vozila se detaljno dezinfikuju nakon svakog korišćenja, naglašava naš sagovornik.

„Subotica-trans“ poziva sve kojima je vanlinijski prevoz neophodan da prate njihov sajt i obaveštenja u medijima, jer će se u narednim danima polasci najverovatnije usaglašavati i menjati shodno potrebama.

Ostale vesti iz ove kategorije