RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

Redakcija TV Subotica | 30. mart 2020. | 15:06 | Društvo

Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

„Po nalogu Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Subotice, Sekretarijat za finansije Gradske uprave Grada Subotice  otvorio je namenske račune za uplatu donacija fizičkih i pravnih lica u borbi protiv epidemije virusa.Obaveštenje o otvorenim namenskim računima i instrukcije za uplatu donacijskih sredstava u dinarima i evrima objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Subotice u okviru linka Vanredno stanje.Svi koji žele da uplate donaciju za pomoć u borbi protiv epidemije virusa COVID-19 i imaju pitanja u vezi uplata mogu se obratiti mejlom na adresu gufinansije@subotica.rs  ili telefonom na brojeve 626-773, 626-811. Pozivamo sve subotičke privrednike da ovim putem pokažu društvenu odgovornost i pomognu u borbi protiv suzbijanja epidemije u državi i gradu Subotici.

Uz već postojeći kontakt centar formiran u okviru Gradske uprave koji je otvoren od 8 do 16 časova, i kontakt centar Doma zdravlja,  grupa lekara, najvećim delom iz Privatne lekarske prakse,  Kriznom štabu grada Subotice ponudila je pomoć te je formiran  još jedan kontakt centar, za konsultacije građana po pitanju njihovog zdravstvenog stanja, i to u  vremenu od 18 – 22 časa.

Konsultovanje lekara  u vezi  zdravstvenih problema građana podrazumevalo bi, pre svega, pitanja u vezi njihovih hroničnih nezaraznih bolesti (bolesti srca i krvnih sudova, dijabetes, hronične plućne, reumatske, imunološke bolesti....), kao i pitanja vezana za svoj aktuelan zdravstveni status i eventualnu vezu sa infekcijom korona virusom.
Sva pitanja koja se tiču aktivnosti oko organizacije državnih, pokrajinskih i lokalnih organa vlasti, u smislu suzbijanja pandemije korona virusa, ostavljena su, kao i do sada, zvaničnim državnim institucijama.

Dežurnim lekarima građani se od sutra. 31.marta, u periodu od 18 –22  časa, mogu obratiti na sledeće  brojeve telefona :

dr Tomislav Stantić, radiolog  063-105-3141
dr Jadran Tačić, psihijatar 062-246-333
dr Laura Lasinger, dermatolog 060-055-3959
dr Aleksandar Evetović urgentna medicina 063-507-389
dr Branka Ivošević, oftalmolog 060-557-5754
dr Željko Grubačić, kardiolog 063-849-0057
dr Biljana Ivošević, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije 066-535-5530;
dr Mohamed Badawi, pedijatar 063-508-813

Napominjemo da su Opšta bolnica, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje - Subotica opremljeni  svim potrebnim materijalom i zaštitnim sredstvima za aktivnosti koje su im zadate. Za tačan broj obolelih i hospitalizovanih građana,  jedini relavantan izvor informacija je Ministarstvo zdravlja.

Apelujem i na sve Subotičane koji imaju starije komšije i članove porodice da pomognu u pogledu nabavke onoga što im je potrebno, kako ne bi izlazili iz kuća.

Još jednom molimo naše sugrađane da budu maksimalno savesni i odgovorni, i da se striktno pridržavaju svih preporuka u cilju zaštite  zdravlja.

Poštujte odluke Vlade i Gradskog štaba i ne izlažite se nepotrebnim rizicima. Bez obzira o kom broju obolelih ili potencijalno obolelih se radi, svi treba da se osećamo kao da nam je prvi komšija zaražen i da u skladu sa tim ostanemo u svojim kućama i izbegavamo što više socijalne kontakte.

Ostanite u svojim kućama, da bismo sačuvali život."

Ostale vesti iz ove kategorije