RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

I studenti predavanja prate od kuće

Sanda Mileusnić | 31. mart 2020. | 10:07 | Društvo

I studenti predavanja prate od kuće

Uvođenje vanrednog stanja zatvorilo je i fakultete, koji su kao i osnovne i srednje škole započeli sa predavanjima na daljinu. Kako se onlajn nastava odvija u subotičkim visokoobrazovnim ustanovama, proverila je naša ekipa.

Na Visokoj tehničkoj školi predavanja na daljinu započela su prošlog ponedeljka. Iako su već imali servise razvijene za ovaj oblik nastave, instalirali su i nove softvere, pa se radi na nekoliko načina, a jedan program omogućava i definisanje virtuelne učionice, dok je u pripravnosti  i softver koji se može koristiti za ispitivanje studenata. Interesantno je da je u prvih nekoliko dana više studenata pratilo nastavu onlajn nego što bi u klasičnim uslovima, dodaje direktor Igor Firstner.

I studenti Ekonomskog fakulteta predavanja prate od kuće, a ovaj vid nastave pokazao se kao veoma efikasan, zaključuje dekan ove obrazovne ustanove. Prisustvo se prati, nastava se odvija putem onlajn platforme, a iako će već od sledeće nedelje na ovaj način biti moguće polaganje kolokvijuma, na završni deo ispita će se ipak čekati do okončanja vanrednog stanja.

Iako je aprilski ispitni rok trebalo da počne sledeće nedelje, zbog obaveze održavanja završnog dela ispita na fakultetu, nije ga moguće realizovati.

Ostale vesti iz ove kategorije