RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Komunalna milicija ima pune ruke posla

Marijana Tolimir | 6. april 2020. | 12:02 | Društvo

Komunalna milicija ima pune ruke posla

Komunalna milicija u Subotici beleži povećan obim posla otkad je uvedeno vanredno stanje u Srbiji, budući da ima obavezu i zadatak da sprovodi sve naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije. Kako objašnjava Nemanja Barović, koordinator Komunalne milicije, Subotičani se pridržavaju mera u visokom procentu, s tim što je na početku primene  novih mera u prvim danima bilo izvesnih kršenja. Ugostiljski objekti su se pridžravali zabrane rada i tu nije bilo većih problema, međutim, kada je zabranjen rad tržnih centara, kladionica i pijaca, obim posla se naglo povećao i tu je bilo nepoštovanja, naročito kod prodavaca na pijacama, dodaje Barović.

Problema je i bilo i kod naredbe kojom je zabranjeno korišćnje parkova, dečjih igrališta i sportskih terena, a najviše muka komunalcima je zadavalo okupljanje ljudi u parkovima, naročito u Dudovoj šumi.Nepravilnosti su zabeležene i kada je zabranjen rad salonima za ulepšavanje, ali kako navodi naš sagovornik, nakon opomene one su otklonjene.

Kako poručuju iz Komunalne policije, oni će i u narednom periodu kontrolisati sprovođenje svih naredbi koje je doneo Gradski štab za vanredne situacije, uz obavljanje ostalih tekućih poslova koji se tiču održavanja i sprovođenja komunalnog reda. Osim toga, asistiraju komunalnoj inspekciji, kao i sanitarnoj, u čije ime uručuju rešenja o samoizolaciji.

Ostale vesti iz ove kategorije