RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Subotičke pijace zaživele na fejsbuku

Marijana Tolimir | 14. april 2020. | 09:56 | Društvo

Subotičke pijace zaživele na fejsbuku

Nakon što su pijace zatvorene 22. marta dve Subotičanke su  došle su na ideju da trgovinu presele na fejsbuk, koju su istog dana i pokrenule. Kako objašnjavaju administratorke ove grupe, Sabina i Zlata,  želja im je bila da pomognu prodavcima da plasiraju robu i ostvare prihod, kao i da Subotičani ne moraju da odlaze u markete. Za kupovinu je potrebno svega nekoliko minuta, roba stiže na kućnu adresu, a glavni uslov za sve je – nošenje zaštite.

Sabina i Zlata su se obratile i JKP „Subotičke pijace“, koje je podržalo njihovu inicijativu, budući da su se, kako kaže direktor ovog preduzeća, Dejan Ljubisavljević, prodavci našli u veoma teškom položaju i ovo je dobar način da se situacija na neki način premosti.

Za nešto više od tri nedelje, FB pijaca je zaživela i danas broji više od 20.000 članova, od čega je više od 400 prodavaca. Najviše se traže namirnice potrebne za uskršnju trpezu, navode administatorke, i pojašnjava da je grupa i informativnog karaktera, što znači da članovi na postavljeno pitanje mogu da odgovaraju, daju brojeve telefona, kao i gde se šta može pronaći.

Ostale vesti iz ove kategorije