RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Kada ćemo ponovo moći da putujemo?

Sanda Mileusnić | 16. april 2020. | 11:35 | Turizam

Kada ćemo ponovo moći da putujemo?

Pandemija korona virusa usporila je mnoge grane privrede, među kojima i turizam. Oni koji su već uplatili svoja letovanja  pitaju se koja će biti njegova sudbina, a iako se još uvek konkretno ne zna kada će putovanja ponovo biti moguća, iz Yute pozivaju putnike da budu strpljivi.

Aranžmani uplaćeni za prolećni period pomereni su ili otkazani  zbog vanrednog stanja, a putnici su  dobili ili vrednosne vaučere koje će iskoristiti kada to bude bilo moguće ili povrat novca, objašnjava turizmolog Boris Tot.

Kada su letovanja u pitanju, još uvek se ne zna da li će sezona moći da se realizuje. Veliki broj turista je svoja putovanja uplatio još krajem prošle godine, kao i tokom sajamskih pogodnosti u januaru i februaru, pre nego što je pandemija i proglašena. Nakon toga interesovanje je u potpunosti opalo.

Iz Yute se nadaju da će bar jedan deo letnje sezone u julu i avgustu moći da se realizuje, ali kako sve zavisi od više sile, apeluju na putnike da budu strpljivi i ne otkazuju svoja putovanja. Dodaju da će se truditi da im ponude najbolju moguću opciju koja će ići u korist kako putnika, tako i turističkih agencija.

Ovakva praksa primenjivaće se u svim evropskim zemljama, kao i većini zemalja širom sveta, dodaju iz Yute i pozivaju putnike i da budu u kontaktu sa agencijama u kojima su svoje aranžmane uplatili.

Ostale vesti iz ove kategorije