RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Pijace u Malom Bajmoku, Aleksandrovu i na Paliću rade od sutra, u Bajmoku od četvrtka

Redakcija TV Subotica | 20. april 2020. | 17:35 | Privreda

Pijace u Malom Bajmoku, Aleksandrovu i na Paliću rade od sutra, u Bajmoku od četvrtka

Shodno odluci Vlade Republike Srbije o ublažavanju određenih mera za sprečavanje širenja korona virusa Covid-19, zelene pijace kojima upravlja Akcionarsko društvo „Tržnica“, od sutra će  ponovo biti otvorene uz obaveznu primenu svih mera zaštite.

Od sutra od 7 do 13 časova, radiće zelene pijace u Malom Bajmoku (u okviru Robne pijace „Mali Bajmok“), pijaca na Paliću i Aleksandrovu. Mešovita pijaca u Bajmoku će biti otvorena u četvrtak 23. aprila, takođe od 7 do 13 časova.

Na svim pijacama će biti određen poseban ulaz i poseban izlaz, broj kupaca će biti ograničen u skladu sa veličinom prostora kako bi se svi mogli pridržavati mere obaveznog socijalnog distanciranja. Ulaz na zelenu pijacu u Malom Bajmoku će biti omogućen iz Velebitske ulice, a biće otvoren i ulaz na parking.

I prodavci i kupci na pijacama moraju nositi zaštitinu opremu (maske i rukavice)  i imaju obavezu da se pridržavaju mera socijalne distance, odnosno razmaka od 2 metra.

Akcionarsko društvo „Tržnica“ će, u skladu sa merama prevencije i sprečavanja širenja zaraze korona virusom, vršiti svakodnevnu dezinfekciju pijačnog prostora, obezbediti sredstva za pranje i dezinfekciju ruku i pojačati održavanje higijene i uklanjanje komunalnog otpada sa pijaca.

Akcionarsko društvo „Tržnica“ apeluje na sve korisnike svojih usluga (zakupce prodajnih prostora) i  kupce na pijacama da poštuju mere prevencije i sprečavanja širenja zaraze korona virusom, koje su po preporuci stručnnjaka doneli nadlženi državni i organi lokalne samouprave.

Ostale vesti iz ove kategorije