RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Otvorene pijace – raduju se i kupci i prodavci

Marijana Tolimir | 21. april 2020. | 11:08 | Društvo

Otvorene pijace – raduju se i kupci i prodavci

Odlukom Vlade Srbije zelene pijace od danas su počele sa radom. Ipak, kako bi se mogućnost zaraze svela na minimum, propisane su obavezne mere zaštite, kako za kupce tako i za prodavce.

Nakon mesec dana pauze vrata Mlečne pijace ponovo su otvorena.  Preovladava sezonsko voće i povrće, a popunjena je svaka treća tezga. Prodavci kroz osmeh kažu da su jedva dočekali ovaj dan,iako su uspeli da trguju preko društvenih mreža. Ipak, saglasni su da pijacu ništa ne može da zameni.

Pijaca je nedostajala i Subotičanima koje smo zatekli u prvoj kupovini na Mlečnoj pijaci. Kažu da su im falili dobro poznati prodavci, ali i sveža roba.

Čim Vlada donela odluku, sve one kojima upravlja JKP „Subotičke pijace“ su odmah očišćene i dezinfikovane. Direktor ovog preduzeća, Dejan Ljubisavljević, ističe da su od Grada dobili dovoljne količine natrijum-hipohlorita i najavljuje svakodnevnu dezinfekciju pijaca.

Proradile su i pijace u nadležnosti AD "Tržnica", koje su otvorene od 7 do 13 časova. Građanima su na na raspolaganju pijace u Aleksandrovu, na Paliću i zelena pijaca na Buvljaku, dok će ona u Bajmoku  biti otvorena u četvrtak, 23. aprila, takođe od 7 do 13 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije