RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Otvorena i Gradska biblioteka

Sanda Mileusnić | 4. maj 2020. | 12:41 | Društvo

Otvorena i Gradska biblioteka

Ublažavanjem mera otvorena je i  Gradska biblioteka, pa Subotičani sada mogu da pozajme knjige. Ipak zbog mera predostožnosti, ulazi se jedan po jedan, pa se red stvorio nedugo nakon otvaranja. Sugrađanka koju smo zatekli ispred ulaza došla je sa spiskom naslova koje planira da uzme, a dodaje i da joj veoma znači što biblioteka ponovo radi.

Pripreme za prvi radni dan su gotove, sve je dezinfikovano, zaposleni nose maske i rukavice, a knjige će nakon vraćanja tri dana biti u izolaciji pre nego što se stave u fond i neko drugi bude mogao da ih uzme. Kako bi se što manje zadržavali, iz Biblioteke apeluju na korisnike da dođu sa unapred pripremljenim spiskom naslova.

Osim pozajmnog odeljenja, radi i dečje. Tu takođe važe ista pravila koje se odnose na nošenje maski i rukavica, a dezinfekciono sredstvo nalazi se na ulazu.

Radno vreme je od 9 do 14 časova, a očekuje se da će se produžavati u narednom periodu, dodaju iz Gradske biblioteke. Nakon ukidanja vanrednog stanja, knjige će se još narednih 30 dana moći vratiti bez plaćanja penala, kako se ne bi stvarale gužve.

Ostale vesti iz ove kategorije