RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Subotičani jedva dočekali otvaranje kafića

Sanda Mileusnić | 4. maj 2020. | 12:48 | Društvo

Subotičani jedva dočekali otvaranje kafića

I ugostitelji su dočekali prvi radni dan. Od jutros rade kafići, restorani, otvorenog i zatvorenog tipa, a da su Subotičani jedva dočekali da sednu u neki od svojih omiljenih lokala, govore i terase koje su od prepodnevnih časova bile popunjene. Koliko im je nedostajalo ispijanje kafe i kakvog je ukusa nakon više od mesec dana, pitali smo neke od njih.

Ipak sedenje u ugostiteljskim objektima neće izgledati kao ranije. Stolovi su razmaknuti, kako bi se poštovala propisana udaljenost od dva metra. Gosti koji sede napolju ne moraju da nose zaštitnu opremu, stolovi se nakon svakog dezinfikuju, a na nekoliko mesta postavljeno je sredstvo za dezinfekciju ruku. Pravila su strožija ukoliko želite da uđete u objekat.

Vlasnik kultne subotičke poslastičarnice dodaje da se prilagođavaju novonastaloj situaciji, ali da je najvažnije da su počeli da rade. Zaposleni su u obavezi da rade sa maskama i rukavicama, a u narednom periodu očekuju dosta posla zbog lepog vremena.

Počev od ulaza, preko kuhinje i stolova, u gostioni Gurinović, sve je spremno za prve goste. O dezinfekciji se pojačano vodi računa, a dok je preporuka za goste da se do ulaska u restoran maska nosi, u samom objektu ona nije obavezna. Vlasnik dodaje da će za sada raditi samo bašta, ali su stolovi i u zatvorenom delu spremni.

Ugostiteljski objekti odlukom Vlade bili su zatvoreni od 22.marta.

Ostale vesti iz ove kategorije