RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Počelo izdavanje potvrda za povratak dece u vrtić

Sanda Mileusnić | 7. maj 2020. | 10:36 | Zdravstvo

Počelo izdavanje potvrda za povratak dece u vrtić

U toku su lekarski pregledi dece predškolskog uzrasta, a u narednih nekoliko dana biće pregledano oko 1400 mališana koji će nakon dobijene potvrde pedijatra o zdravstvenom stanju moći ponovo da krenu u vrtić.

Sa svoja dva mališana, u Dečji dispanzer došla je i Beata. Kaže da joj je isteklo porodiljsko odsustvo i iako bi rado bila kod kuće sa njima, mora da nastavi dalje i vrati se na posao, pa joj je otvaranje vrtića veoma značajno.

Decu na pregled dovodi samo jedan roditelj, a potrebno je da i roditelji i deca nose maske. Na ulasku u Dečji dispanzer meri im se telesna temperatura, nakon čega sledi kratka epidemiološka anketa i lekarski pregled.

Pregledi su počeli od srede, šestog maja, a potvrda koju pedijatar izdaje zdravoj deci neophodna je za njihov povratak u kolektiv. Kako ih na spisku ima ukupno oko 1400, podeljeni su u manje grupe, a pregledi će se raditi svakog dana, računajući i subotu i nedelju.

Potvrda o zdravstvenom stanju važi sedam dana i njeno izdavanje moguće je i naknadno. Naša sagovornica napominje da ako se dete nakon dobijene potvrde razboli potrebno je da se javi svom lekaru, a nakon što ozdravi i bude spremno za kolektiv dobiće je ponovo.

Ostale vesti iz ove kategorije