RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Od ponedeljka radi i produženi boravak

Sanda Mileusnić | 8. maj 2020. | 11:06 | Društvo

Od ponedeljka radi i produženi boravak

Produženi boravak za decu do 12 godina u osnovnim školama sa radom počinje od ponedeljka 11. maja. Iz OŠ „Sonja Marinković“ poručuju da su dobili jasne instrukcije od Ministarstva prosvete, po kojima će i postupati, a koja se odnose na uslove pod kojima se škola može otvoriti za potrebe produženog boravka. Moraju se poštovati sve neophodne mere za zaštitu i dece i zaposlenih, a roditelji koji  budu dovodili učenike u školu neće smeti da uđu, već će ih predati osoblju na ulazu, dodaje direktor Pajica Bašić.

Iako su rezultati ankete koja je urađena krajem aprila pokazali da je 39 roditelja iskazalo zainteresovanost za produženim boravkom, broj je u međuvremenu opao, pa će od ponedeljka u školu doći desetak učenika, i to prvog i drugog razreda, a sa njima će raditi troje učitelja.

Naknadna prijava dece je moguća, ali ovu uslugu mogu da koriste samo oni koji su i ranije pohađali produženi boravak. Lekarski pregled nije potreban, a roditelji su dužni da vode računa o zdravstvenom stanju deteta.

Ono što će se razlikovati u odnosu na raniji period je da za decu neće biti organizovane ishrane u školi, te su roditelji dužni da obezbede obrok, dodaje naš sagovornik.

Ostale vesti iz ove kategorije