RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Od danas ponovo rade vrtići

Aleksandra Orlić | 11. maj 2020. | 12:30 | Društvo

Od danas ponovo rade vrtići

Oko 1.400 najmlađih Subotičana od danas ponovno kreće u vrtiće PU „Naša radost“. Povratak mališana ova predškolska ustanova dočekala je spremno, uz sprovođenje i poštovanje svih mera predostrožnosti i zaštite kako dece tako i zaposlenih, koje je izdalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo zdravlja.

Nakon skoro dvomesečne pauze, u vrtićkim objektima ponovo se čuje dečja graja. Da bi se dete priključilo kolektivu, roditelji, staratelji ili zakonski zastupnici bili su dužni da prilože potvrdu od poslodavca da je njihovo prisustvo na radnom mestu obavezno, kao i da dete prođe lekarski pregled u Dečjem dispanzeru.

Kako bi se delovalo u cilju prevencije i zaštite od moguće zaraze COVID-om 19, primopredaja dece u zabavištu sada se odvija drugačije. Roditeljima je zabranjen ulazak u objekte, a mališanima se na ulasku meri telesna temperatura i dezinfikuju se ruke i obuća.

Po instrukciji nadležnih ministarstava, pre početka ponovnog rada, PU „Naša radost“, obavila je dezinfekciju svih objekata i opremila se neophodnom količinom zaštitnih maski i sredstava, kao i beskontaktnih toplomera.

Iako su grupe u vrtiću trenutno popunjene oko 30 odsto, očekivanja našeg sagovornika su da će za mesec dana ova ustanova raditi punim kapacitetom i uz moguće blaže mere.

Ostale vesti iz ove kategorije