RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Studenti se vraćaju u domove od petka

Sanda Mileusnić | 14. maj 2020. | 11:56 | Društvo

Studenti se vraćaju u domove od petka

Počev od petka 15.maja studenti mogu da se vrate u domove, a sa radom će početi i menza. Iz Studenstkog centra „Subotica“ poručuju da su preduzete sve mere potrebne za početak rada, da su sve prostorije više puta dezinfikovane, a da u domski smeštaj treba da se vrate samo oni čije je prisustvo na fakultetima i visokoškolskim ustanovama neophodno.

Nakon što su se 16.marta iselili iz svojih soba, subotički studenti od sutra ujutru mogu u njih da se vrate. Prilikom ulaska obavezno je nošenje zaštitnih rukavica i maski, a na sajtu Studentskog centra postavljena su detaljna uputstva za njih, napominje direktor Ranko Čuljković.

Na ulasku u domove postavljena je dezobarijera, a preduzete su i sve ostale mere u skladu sa preporukom Ministarstva. Obezbeđena su sredstva za dezinfekciju, maske i rukavice, dodaje naš sagovornik.

Studentski centar „Subotica“ ima kapacitet od 750 ležajeva, a u sobama će moći da boravi najviše dva studenta. Zajedno s povratkom u dom, oni će imati i mogućnost ishrane u restoranu kod Ekonomskog fakulteta, u kom su takođe preduzete sve neophodne mere.

Tokom dva meseca koliko je prošlo otkako su studenti napustili dom, on je u međuvremenu kao i svi studentski centri u zemlji imao drugu namenu. U periodu od 28.marta do 1.aprila bio je  opredeljen za privremeni smeštaj državljana Srbije koji su došli iz Hrvatske ili Mađarske, a u saradnji sa Gradskim štabom za vanredne situacije i taj zadatak je uspešno ispunjen,  dodaje naš sagovonik i ističe da niko od lica koja su tu boravila nije bio inficiran korona virusom.

Ostale vesti iz ove kategorije