RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Narodna kuhinja ponovo radi od srede

Redakcija TV Subotica | 18. maj 2020. | 07:46 | Društvo

Narodna kuhinja ponovo radi od srede

Od srede, 20. maja, Crveni krst Subotica nastavlja sa podelom kuvanih obroka za oko 1.200 korisnika socijalno ugroženih građana, korisnika programa Narodne kuhinje. Posle dvomesečne pauze zbog pandemije korona virusa, kada zbog epidemiološke situacije nije radila Narodna kuhinja, ova usluga se vraća u redovan režim rada.

Tokom prethodna dva meseca Crveni krst je bio aktivno angažovan na pomoći lokalnom stanovništvu, tako je bilo i u Gradskoj  organizaciji Subotica, koja je u dva navrata sve korisnike opskrbljivala osnovnim životnim namirnicama dovoljnim za jednomesečni period.

- U protekla dva meseca korisnicima programa Narodne kuhinje u našem gradu organizovali smo dostavu pakete hrane i osnovnih životnih namirnica kako bismo im pomogli da prebrode težak period tokom vanrednog stanja. Potrudili smo se da niko ne ostane brz svog sledovanja. - rekao je Miodrag Varo, koordinator programa Narodne kuhinje - Među 1.200 korisnika njih oko osam stotina našlo se u rizičnoj kategoriji stanovništva, odnosno da imaju preko 65 godina ili su hronični bolesnici, a slično je i bilo i sa volonterima koji su učestvali u pripremi, organizaciji i distribuciji obroka, koji su u najvećem broju iste uzrasne dobi.

Ostale vesti iz ove kategorije