RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Deca „Kolevke“ pod najvišim merama zaštite

Marijana Tolimir | 19. maj 2020. | 11:44 | Društvo

Deca „Kolevke“ pod najvišim merama zaštite

Mere zaštite od širenja virusa kovid-19 tokom dva meseca u Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ bile su na maksimalnom nivou, i zahvaljujući tome nije bilo obolelih ni korisnika ni zaposlenih, ističu u ovoj ustanovi socijalne zaštite. Mere su na snazi i dalje, a neke će ostati i kad prođe kriza sa virusom korona.

Deca „Kolevke“ tokom vanrednog stanja bila su pod posebnom zaštitom – nisu napuštala Dom, a posete su bile zabranjene. Tako će i ostati sve dok epidemija virusa korona ne prođe. Direktor ustanove, Nenad Kozomora, ističe da su strogo poštovali sve instrukcije i mere nadležnog ministarstva i pokrajinskog sekretarijata, a koje su podrazumevale najviši nivo zaštite – od redovne dezinfekcije Doma, do lične odgovornosti svakog zaposlenog.

Iako je vanredno stanje okončano, za zaposlene i decu u „Kolevci“ ništa se nije promenilo, a prema rečima direktora, budući da se dobar deo ovih mera pokazao kao efikasan, uvodiće se i za vreme trajanja sezonskog gripa.

Epidemija virusa kovid-19 odložila je planirane radove na Domu, ali će se oni nastaviti narednih dana, s obzirom da se izvode u dvorištu, i da neće uticati na rad.  Vrednost radova je 800 miliona dinara, a podrazumevaju izgradnju tri potpuno nova objekta za palijativno zbrinjavanja, mini bazen i obnovu samog doma.

Ostale vesti iz ove kategorije