RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Narodna kuhinja počela sa radom

Sanda Mileusnić | 20. maj 2020. | 12:19 | Društvo

Narodna kuhinja počela sa radom

Nakon dvomesečne pauze, Narodna kuhinja Subotica počela je sa pripremom i podelom toplih obroka za svih 1200 korisnika, a tokom narednih nekoliko dana biće podeljeno i 250 slatkih paketa za najmlađe.

Jedan od korisnika sa Palića, Janoš Boldižari, kaže da na kazan dolazi već 22 godine, pa kako kroz šalu dodaje - tu je najstariji po stažu. Protekli period mu je teško  pao, jer kako ističe, pakete je teško raspodeliti da izdrže do kraja meseca.

Početku rada vesele se i volonteri.

Od kako je 23. marta stala sa pripremom kuvanih obroka, Narodna kuhinja je u dva navrata snabdevala svoje korisnike, tako da iako nisu dobijali tople obroke, mogli su sami da ih pripremaju, dodaje koordinator programa Narodne kuhinje, Miodrag Varo.

Kako čak 650 korisnika spada u starosnu kategoriju preko 65 godina, koji su i najrizičnija grupa, o kojoj se u proteklom periodu vodilo najviše računa, za njih su obezbeđene maske.

Brojka od 1200 korisnika aktuelna je već treću godinu zaredom, mada postoji realna potreba za više kuvanih obroka, saglasan je naš sagovornik i dodaje da Crveni krst ima tehničke kapacitete za pripremu još 1000 kuvanih obroka.

Ostale vesti iz ove kategorije