RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Gradonačelnik obišao radove na uređenju atarskih puteva

Redakcija TV Subotica | 25. maj 2020. | 14:15 | Društvo

Gradonačelnik obišao radove na uređenju atarskih puteva

„Pomoć seoskim sredinama i poljoprivredi  koju kao lokalna samouprava nastojimo da realizujemo u što obuhvatnijoj meri, rezultat je obećanja koje smo dali - da ćemo budžetskim sredstvima  izgraditi atarske puteve, pri čemu će prioritet imati putevi uz nastanjene salaše i glavni tranzitni putevi za prolazak poljoprivredne mehankizacije“, rekao je gradonačelnik Subotice Bogdan koji je danas, u društvu Predraga Radivojevića, direktora Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, i Milutina Perunovića, tehničkog direktora firme Ekstra-auto transport iz Vrbasa kao izvođača,  obišao radove na uređenju prve deonice atarskih puteva na teritoriji Mesne zajednice „Mala Bosna“.
Gradonačelnik je, tim povodom, izjavio da je atarski put na teritoriji MZ „Mala Bosna“ dužine 3.660 metara i širine tri metra, a da se radovi, započeti  23. maja, čija je vrednost 7,5 miliona dinara, izvode metodom nasipanja drobljenog kamena. Radovi se finansiraju sredstvima iz gradskog budžeta.
Ove deonice puta povezuju veliki broj poljoprivrednih gazdinstava. Lokalna samouprava je imala sluha za apele poljoprivrednika i stanovika iz MZ ’Mala Bosna’, ’Mišićevo’ i ’Tavankut’, i ovaj primer najbolje pokazuje brigu lokalne samouprave o svim građanima – naglasio je Bogdan Laban i podsetio da je u proteklom periodu izgrađeno više desetina kolometara atarskih puteva, ali i ulična rasveta u ruralnim sredinama gde su pokriveni i atarski putevi na kojima se nalaze farme i salaši.
Ističući značaj koji ova investicija ima za stanovnike ruralnog dela grada, Zlatko Gabrić, meštanin zaseoka hrvatski Majur, zahvalio je gradonačelniku Labanu i lokalnoj samoupravi jer je ovo, kako ističe, prvi put nakon 40 godina, da je realizovano povezivanje hrvatskog Majura sa Malom Bosnom. „ Put je značajan kako za poljoprivredu, tako i za brojne salaše na kojima žive višečlane porodice  sa decom“ napominje Gabrić.

Ostale vesti iz ove kategorije