RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

VTŠ i Regionalna deponija potpisale Sporazum o saradnji

Sanda Mileusnić | 26. maj 2020. | 11:00 | Društvo

VTŠ i Regionalna deponija potpisale Sporazum o saradnji

Odlazak studenata na praksu u postrojenje u Bikovu, pronalaženje inovativnih rešenja za upravljanje otpadom i apliciranje na konkurse, neki su od vidova saradnje koja je otvorena potpisivanjem sporazuma između Visoke tehničke škole strukovnih studija i Regionalne deponije, a sve sa ciljem uspostavljanja dugoročne poslovne saradnje iz oblasti istraživanja i razvoja upravljanja otpadom i zaštite životne sredine.

Tehničke specifičnosti u kojima Regionalna deponija radi pretpostavka su ove saradnje, istakao je direktor Visoke tehničke škole Igor Firstner. U složenom procesu javljaju se svakodnevni problemi, koji se odnose na razvrstavanje otpada, jer građani uglavnom ne vode računa o separaciji.  Njih je potrebno neprestano  rešavati, i tu ova visokoobrazovna ustanova može da pomogne, dodaje Firstner.

Sporazum je došao  kao logičan sled događaja nakon posete profesora ove škole Regionalnoj deponiji.  Neki od mogućih pravaca buduće saradnje već su definisani, a odnose se na dolazak studenata Visoke tehničke škole na praksu, kao i na učešće na konkursima, napominje Čila Goli, direktorka Regionalne deponije.

Iz Regionalne deponije poručuju i da se nadaju da će proširiti krug partnerstava i sa drugim obrazovnim ustanovama.

Ostale vesti iz ove kategorije