RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Konkurs za osnovnu policijsku obuku otvoren do 5. juna

Sanda Mileusnić | 27. maj 2020. | 12:58 | Društvo

Konkurs za osnovnu policijsku obuku otvoren do 5. juna

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1.060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, koji će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, na radnom mestu saobraćajni policajac ili na radnom mestu granični policajac.  Za potrebe Policijske uprave Subotica, konkurs je raspisan za 76 polaznika, a rok za prijave je 5. jun.

U Centru za osnovnu policijsku obuku naći će se kandidati iz 27 policijskih uprava u Srbiji, a među njima i njih 76  sa područja PU Subotica, koji će nakon što uspešno završe devetomesečnu obuku biti raspoređeni na sledeće poslove.

Svi oni moraju da ispune određene uslove, odnosno da su državljani i da imaju prebivalište u Republici Srbiji, da su starosti između 18 i 24 godina, ili do 27 godina ako su završili Kriminalističko policijski univerzitet.  Kandidati moraju da imaju i završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, vozačku dozvolu B kategorije, da ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, kao i da ne postoje bezbednosne smetnje.

Iz PU Subotica pozivaju sve mlade ljude koji imaju afiniteta za poziv policajca da se prijave, a  u postupku selekcije biće odabrani  oni koji su zaista najbolji, dodaje naš sagovornik. Prijava se podnosi najbližoj policijskoj ispostavi ili stanici prema mestu prebivališta, kada se dobijaju i svi potrebni obrasci, a potrebno je pripremiti i dokumentaciju. Sve informacije mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za osnovnu policijsku obuku, kao i lično u Policijskoj upravi ili putem telefona 024/630-319.

Ostale vesti iz ove kategorije