RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Proslave mature će ipak biti

Sanda Mileusnić | 29. maj 2020. | 12:08 | Društvo

Proslave mature će ipak biti

Organizovanje proslave mature ipak će biti moguće, kako za završni razred osnovne škole, tako i za maturante srednje škole. Na inicijativu 88 učenika osmog razreda OŠ „Jovan Mikić“, a uz dogovor sa rukovodstvom, priredba će biti održana uz pomeranje od dve nedelje u odnosu na planirani datum. Iz škole poručuju da će se prilagoditi eventualnoj promeni epidemiološke situacije.

Iako su se po proglašenju vanrednog stanja pomirili sa činjenicom da maturske večeri neće biti, nada je ipak postojala. Osmaci OŠ „Jovan Mikić“ učinili su sve što je bilo u njihovoj moći da zamole rukovodstvo škole da se proslava ipak održi, priča nam osmakinja Nevena Đuran.  Dok se sprema za završni ispit, polako razmišlja i o tome šta će obući za matursko veče.

U skladu sa trenutnim merama i epidemiološkom situacijom, a uz preporuku Ministarstva prosvete, održavanje male mature je moguće. Ona je samo umesto prvobitno planiranog 11.juna, pomerena na 25.jun, dodaje direktorka Marija Milodanović i ističe da su spremni da se u slučaju bilo kakve promene situacije prilagode.

Proslava male mature tradicija je i veoma značajna za školu, a do organizacije ovogodišnje došlo je velikim udelom na inicijativu učenika, napominje direktorka.

Dok škola organizuje svečanu priredbu, za nastavak proslave, ukoliko za tim postoji želja zaduženi su roditelji, dodaje sagovornica.

Ostale vesti iz ove kategorije