RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Gerontološki useljava nove korisnike

Sanda Mileusnić | 2. jun 2020. | 12:20 | Društvo

Gerontološki useljava nove korisnike

Gerontološki centar ponovo počinje da prima nove korisnike, a osim uobičajene dokumentacije, potrebno je dostaviti i negativan test na koronavirus, ne stariji od 72 sata. Iz Gerontološkog centra poručuju da je interesovanje veliko, a da već krajem nedelje očekuju useljenje novih stanara koji će tokom prvih 14 dana biti u samoizolaciji uz pojačan medicinski nadzor. Ovoj ustanovi socijalne zaštite odobren je i prijem radnika na neodređeno vreme, i to za šest medicinskih tehničara i 18 negovatelja.

Jedna od 18 negovatelja koja je dobila ugovor za stalno je i Ana  Trkulja, koja ističe da joj ovaj ugovor pruža dodatnu sigurnost, kao i da joj rad u proteklom periodu, u uslovima epidemije, nije teško pao.

Nakon nešto više od godinu dana rada na određeno,  i Martina Maćuš primljena je za stalno.

Prijem 24 medicinska radnika u radni odnos na neodređeno vreme priznanje je za predani rad, zalaganje i požrtvovanje osoblja, za uspešno sprovođenje svih mera koje su rezultirale time da niko, ni od korisnika, ni od zaposlenih, nije bio zaražen koronavirusom, poručuje direktor Gerontološkog centra.

Od ove nedelje počelo je i prijavljivanje za prijem novih korisnika u domski smeštaj, a ono što se razlikuje u odnosu na uobičajenu proceduru je to da  novi stanari Gerontološkog moraju da imaju negativan test na Kovid- 19.

U tri domska smeštaja Gerontološkog centra trenutno boravi 530 korisnika, a novi će im se pridružiti već ovog vikenda. Oni će nakon samoizolacije biti raspoređeni u odgovarajuće sobe u skladu sa kategorijom smeštaja za koji su podneli zahtev.

Ostale vesti iz ove kategorije