RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Polaganje ispita – sa maskom

Sanda Mileusnić | 4. jun 2020. | 12:48 | Društvo

Polaganje ispita – sa maskom

Nakon što su tokom prethodnih nekoliko meseci predavanja pratili od kuće, studenti se vraćaju na fakultete. Polaganje ispita odvija se u skladu sa merama prevencije širenja zaraze, uz obavezno nošenje maski i poštovanje propisane udaljenosti.

Na Ekonomskom fakultetu junski ispitni rok je počeo u ponedeljak, a prethodio mu je i aprilski koji je zbog vanrednog stanja održan krajem maja. Maske su obavezne i za profesore i za studente, a kako bi skratili period boravka na fakultetu i kontakte sveli na minimun, većina ispita polaže se pisanim putem. Student druge godine poslovne informatike, Milan Ivanišević, kaže da je mu je onlajn nastava mnogo pomogla, kao i da je zadovoljan načinom organizovanja ispita.

Mere prevencije u potpunosti se primenjuju na Ekonomskom  fakultetu, osim obaveze nošenja maski  ograničen je  i broj mesta, pa u amfiteatar sme da uđe 96 studenata, poručuje dekan Aleksandar Grubor.

Na Visokoj tehničkoj školi nastava je još uvek u toku, uglavnom se odvija na daljinu, uz izuzetak određenih vežbi koje se održavaju u prostorijama ove visokoškolske ustanove.  Ispitni rok u trajanju od četiri nedelje  počeće  sredinom juna, a on će biti realizovan uz poštovanje svih mera, dodaje direktor Igor Firstner i ističe da imaju dovoljno prostora kako bi obezbedili fizičku distancu i veću od propisane. Sve prostorije se redovno dezinfikuju, a studenti će na ispitu nositi maske.

Dok studenti polažu ispite, na obe visokoobrazovne ustanove se već uveliko spremaju i za prijemni.

Ostale vesti iz ove kategorije