RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Paketi za decu koja se školuju na srpskom jeziku u Hrvatskoj

Sanda Mileusnić | 5. jun 2020. | 10:59 | Društvo

Paketi za decu koja se školuju na srpskom jeziku u Hrvatskoj

Grad Subotica donirao je 500 paketa školskog pribora deci koja u školama  dve hrvatske županije, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-sremskoj, pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. Ova pomoć prvi je korak saradnje koja je usledila nakon potpisivanja Sporazuma sa Zajedničkim većem opština Vukovar, rečeno je na sastanku gradonačelnika Bogdana Labana sa predsednikom Zajedničkog veća Srđanom Jeremićem.

Gradonačelnik Bogdan Laban  istakao je da Grad Subotica želi da se uključi u kulturni, obrazovni i privredni život Srba koji žive na istoku Republike Hrvatske, kako bi zajednički radili na interesima kako našeg naroda, tako i Grada, i izrazio zadovoljstvo što je ovom donacijom došlo  do nastavka saradnje.

Očuvanje nacionalnog identiteta ukoliko ne živite unutar granica matične države, izuzetno je  teško ocenio je predsednik Zajedničkog veća opština Vukovar, Srđan Jeremić i zahvalio se čelnom čoveku Subotice na pomoći u vidu školskih paketa za decu koja nastavu pohađaju na srpskom jeziku.

Sporazum o saradnji Grada Subotice i Zajedničkog veća opština Vukovar potpisan je u februaru.

Ostale vesti iz ove kategorije