RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Stari Žednik dobio vrtić

Marijana Tolimir | 8. jun 2020. | 12:05 | Društvo

Stari Žednik dobio vrtić

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban svečano je otvorio  vrtić „Delfin“ Predškolske ustanove „Naša radost“ u Starom Žedniku. Ovo selo nije imalo objekat za smeštaj dece, čime je dugogodišnji problem roditelja rešen.

Iz  novog vrtića u Starom Žedniku odjekuje dečja graja.  Raduju se mališani, ali možda još više  njihovi roditelji, koji su se, kako kažu snalazili za čuvanje dece kako su umeli. Te su muke sada iza njih, a glavna briga je da se deca što pre adaptiraju na vaspitačice i nove drugare.

Inicijativa za otvarenjem vrtića u ovom selu potekla je od meštana i mesne zajednice. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je podsetio da je lokalna samouprava u poslednje četiri godine u objekte „Naše radosti“ uložila preko sto miliona dinara, i najavio nastavak adaptacije vrtića u Subotici.

Prema rečima tehničkog direktora PU „Naša radost“, Veljka Vojnića, ovo je nakon vrtića u Aleksandrovu i Tavankutu, kao i renoviranja centralne kuhinje, četvrti veliki projekat, kojim se završava prvi investicioni ciklus i ulazi u novi. Dodao je da su uz pomoć roditelja i Grada adaptirana igrališta.

U objektu „Delfin“ u Starom Žedniku za sada je smešteno 40 dece, ali prema rečima nadležnih, može da se proširi do 60 mesta u svakom momentu.

Ostale vesti iz ove kategorije