RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

Za udruženja građana u oblasti poljoprivrede 1.650.000 dinara

Sanda Mileusnić | 9. jun 2020. | 08:45 | Poljoprivreda

Za udruženja građana u oblasti poljoprivrede 1.650.000 dinara

Grad Subotica  raspisao je  Konkurs za finansiranje programa udruženja građana u oblasti poljoprivrede sa ciljem podrške ruralnom razvoju. Za ovu svrhu iz budžeta je opredeljeno 1.650.000 dinara, sredstva se dodeljuju bespovratno, a po jednoj prijavi maksimalno se može dobiti 200.000 dinara.

Konkurs je raspisan u okviru Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Subotice za 2020.godinu, a na njega mogu da se prijave udruženja iz oblasti poljoprivrede koja su registrovana u našem gradu, ili tu  imaju sedište ili ogranak.

Sredstva u iznosu od 1.650.000 dinara namenjena su povezivanju poljoprivrednih proizvođača i prerađivača, povećanju produktivnosti gazdinstava, smanjenju proizvodnih troškova, jačanju kapaciteta i promociji ruralnih sredina.

Kriterijumi koje će Komisija uzeti u obzir pri razmatranju prijave na Konkurs su dužina trajanja programa, broj lica uključenih u njega, održivost programa, ciljevi koji se njime postižu, kao i sufinansiranje iz drugih izvora.

Ostale vesti iz ove kategorije