RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Nakon tri meseca korisnici Gerontološkog videće najmilije

Sanda Mileusnić | 10. jun 2020. | 13:08 | Društvo

Nakon tri meseca korisnici Gerontološkog videće najmilije

Posete korisnicima Gerontološkog centra ponovo su moguće, ali pod strogo kontrolisanim uslovima, i uz prethodnu najavu. Formular za zakazivanje posete u tri subotička doma može se preuzeti sa sajta www.gerontološki.rs, a popunjen se šalje na mail adresu gcposete@gmail.com. Iz Gerontološkog centra poručuju da očekuju veliko interesovanje, a da će prve posete biti realizovane sledeće nedelje.

Nakon što su stanovnici Gerontološkog centra od 13.marta bili hermetički zatvoreni, u narednom periodu moći će da uživo vide svoje najmilije, i to najviše dva puta nedeljno u trajanju od maksimalnih 15 minuta.

Posete se moraju unapred dogovoriti i zakazati, a planirano je da se prijave primaju od ponedeljka do četvrtka, kako bi petkom rodbina dobijala potvrdu o terminu kada treba da dodju. Posete će biti organizovane radnim danima od 10 do 18 časova u povoljnim vremenskim uslovima na dvorištu sva tri doma.

Sam susret korisnika i posetilaca odvijaće se u strogo kontrolisanim uslovima, uz obavezno prisustvo zaposlenih koji će voditi računa o tome da li se drži fizička udaljenost od dva metra, kao i u cilju sprečavanja direktnog kontakta poput grljenja i ljubljenja, a kako će se sve dezinfikovati pre i posle, razmak između dve posete biće 15 minuta.

Posetioci mogu da uđu isključivo na mesto predviđeno za posetu gde je obezbeđen prostor za sedenje najviše tri osobe. Posete se zakazuju i kako bi se mogao isplanirati broj zaposlenih koji je potreban za njihovo realizovanje, a iz Gerontološkog centra apeluju na razumevanje posetilaca ukoliko vremenski uslovi ne budu dozvoljavali susret, jer će u tom slučaju termin biti pomeren.

Ostale vesti iz ove kategorije