RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Ana Brnabić obišla najvažnije projekte u Subotici

Marijana Tolimir | 11. jun 2020. | 12:23 | Društvo

Ana Brnabić obišla najvažnije projekte u Subotici

Subotica je odlično pozicioniran i ekonomski jak grad, u koji dovodimo nove investitore, izjavila je predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, prilikom jučerašnje posete našem gradu. Kako je rekla, htela je da obiđe nekoliko najznačajnih projekata u oblastima koje su od životne važnosti za građane – poljoprivrede, turizma, socijalne zaštite i kulture.

Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je tri značajna projekta koja u Subotici imaju podršku republičke vlasti– izgradnju Akva-parka na Paliću, zajedničku investiciju sva tri nivoa vrednu deset miliona evra, zatim Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ čiju rekonstrukciju finansira Uprava za kapitalna ulaganja sa šest i po miliona evra, i na kraju Narodno pozorište, za koje je istakla da je jedan od prioriteta u oblasti kulture.

Brnabić je pomenula i izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta za koju, kako je reklam, veruje da će otvoriti nove perspektive razvoja Subotice, naročito u oblasti turizma, jer je, kako je istakla, namera da se Palić vrati na turističku mapu Evrope.

Premijerka je naglasila da joj posebno drago što će se rekonstruisati Dom „Kolevka“ i dodala da veruje da će građani Subotice prepoznati sav trud koji je uložen u njihov grad. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban izrazio je zadovoljstvo što je naš grad mogao da pokaže ozbiljan napredak, jer je, kako je istakao, sve ono što je obećano na početku mandata uspešno i završeno. Laban je naglasio da su pokrenuti brojni projekti, od kojih je, kako je rekao, najponosniji na završetak obilaznice oko Subotice, čuvenog „ipsilon kraka“.

Gradonačelnik je dodao i da je nezaposlenost u Subotici ispod sedam odsto, a da se uskoro otvara najveća investicija, nemačka fabrika „Bojsen“, koja će zaposliti još 500 ljudi.

Ostale vesti iz ove kategorije