RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Radivojević: Ulaže se u gradske i prigradske mesne zajednice

Marijana Tolimir | 12. jun 2020. | 12:42 | Društvo

Radivojević: Ulaže se u gradske i prigradske mesne zajednice

Grad vodi računa o ravnomernom ulaganju i razvoju kako gradskih tako i prigradskih mesnih zajednica, istakao je direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević prilikom obilaska nekoliko lokacija na kojima se izvode radovi. Reč o uređenju parking prostora u mesnim zajednicama Centar III i Kertvaroš, kao i o asfaltiranju i popločavanju centra Makove sedmice.

Parking u blatu do kolena za stanare zgrada u Ulici Sonje Marinković postaće prošlost. Uređuje se oko 1000 kvadrata prostora kombinacijom tucanika i asfalta, a vrednost radova je 2,7 miliona dinara. Kako su istakli i iz Mesne zajednice Centar III, ovo je za njih bio jedan od većih infrastrukturnih problema.

Još jedan blatnjav parking koji muči stanare zgrada u Kertvarošu još od 60-ih godina kada su sagrađene, upravo se sanira. Vrednost radova je sedam miliona dinara, a građani će dobiti 100 novih parking mesta i 1300 kvadrata uređenog prostora.

Nakon više decenija uređuje se i centar Makove sedmice, koji će dobiti potpuno novi izgled.

Osim toga, na Makovoj sedmici biće postavljeno bllizu 150 slivnika za odvođenje atmosferskih voda. Radivojević je dodao se ravnomerno ulaže u sve delove Subotice – poslednje što je urađeno su završene su ulice u Čantaviru i Bačkim vinogradima, kao i rasveta od Višnjevca ka Čantaviru i od Hajdukova ka Bačkim vinogradima, kao i atarski putevi u nekoliko sela.

Ostale vesti iz ove kategorije