RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Crveni krst dodelio priznanja najzaslužnijima

Sanda Mileusnić | 16. jun 2020. | 12:53 | Društvo

Crveni krst dodelio priznanja najzaslužnijima

Na Godišnjoj skupštini Crvenog krsta Subotica usvojen je Izveštaj o radu za 2019.godinu, Izveštaj o aktivnostima tokom vanrednog stanja, a podeljena su i najviša priznanja Crvenog krsta Srbija zaslužnim pojedincima i ustanovama iz našeg grada. Zlatni znak dobila je Zdravka Vujaklija, dok je srebrni znak pripao Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ Subotica.

Ovogodišnje najviše priznanje Crvenog krsta u kategoriji pojedinca dobila je Zdravka Vujaklija, dugogodišnji volonter. Ona je radila u Crvenom krstu Subotica, odakle je i otišla u penziju, nakon čega je nastavila da svoje slobodno vreme provodi volotirajući.

Na Godišnjoj skupštini bilo je reči i o aktivnostima za vreme vanrednog stanja, a prema rečima predsednika Crvenog krsta Srbije Dragana Radovanovića, ovo je odlično vreme da se sumira sve ono što je urađeno tokom pandemijske krize. Situacija koja je sve zatekla, zahtevala je prilagođavanje, a u nju se uključilo  više od 5800 volontera i preko 700 zaposlenih. Oni su pomoć pružili broju od 485.000 pojedinaca, a pritom prešli 650.000 kilometara, dodaje Radovanović.

Sekretar Gradske organizacije Siniša Trajković  istakao je da je prisustvo čelnih ljudi Crvenog Krsta Srbije priznanje za sve što je urađeno u proteklom periodu, kao i podstrek za dalji rad. Na dnevnom redu našlo se i usvajanje Izveštaja o radu tokom protekle godine.

Crveni krst Subotica zaseda dva puta godišnje, tokom proleća i u decembru.

Ostale vesti iz ove kategorije