RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Novi Žednik dobio pijacu

Sanda Mileusnić | 17. jun 2020. | 12:09 | Društvo

Novi Žednik dobio pijacu

Improvizovana pijaca u Novom Žedniku gde se roba prodavala sa zemlje i iz auta, sada je dobila novo ruho. Napravljen je betonski plato,  postavljene su  tezge, a u planu je i nadstrešnica, poručuju iz JKP „Subotičke pijace“.

Dugogodišnji prodavci na žedničkoj pijaci zadovoljno su dočekali poboljšanje uslova rada. Dok su neki već prvog dana prešli na nove tezge, drugi su još uvek prodavali robu na stari način, ali kažu da  će prvom prilikom i oni preći na betonirani plato. Saglasni su u jednom – sada će im biti lakše.

Predsednik Saveta MZ „Novi Žednik“ istakao je kako sada prodavci i kupci mogu na kulturniji i sigurniji način da prodaju i kupuju robu i dodao da je ovo veliki korak ka pronalaženju trajnijeg rešenja za ovu pijacu koja je već dugo predstavljala problem stanovnika Novog Žednika.

Pijačica lokalnog karaktera u Novom Žedniku napravljena je u saradnji sa JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, koje je izbetoniralo plato, dok su tezge donete sa drugih pijaca, objašnjava direktor „Subotičkih pijaca“ Dejan Ljubisavljević. Uslovi u kojima je pijaca funkcionisala  bili su izuzetno loši, a roba se prodavala sa zemlje i iz vozila, dodaje sagovornik.

Na ovoj pijaci koja radi dva puta nedeljno trenutno je postavljeno desetak tezgi.

Iz „Subotičkih pijaca“ poručuju da se će se žednička pijaca u budućnosti proširiti,a u planu je i postavljanje nadstrešnice.

Ostale vesti iz ove kategorije