RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Subotica na mapi EcoVeloTour rute

Aleksandra Orlić | 18. jun 2020. | 12:59 | Turizam

Subotica na mapi EcoVeloTour rute

Zahvaljujući IPA projektu por nazivom “EcoVeloTour”, svi turisti koji se odluče da naš grad obiđu i upoznaju sa njegovim lepotam,  na svojim biciklima, to će sada moći da učine uređenim trasama koje će biti mapirane i čija uređena stajališta će obuhvatiti neka od najznačajnijih turističkih potencijala Subotice.

Naša mikroregija poseduje brojne potencijale za biciklistički turizam, kao i cikloturizam. Projektom EcoVeloTour, ovim vidovima rekreacije u našem gradu dodaje se još jedan - eko turizam. Subotica sada ima direktnu poveznicu sa rutom EcoVeloTour 6 koja prolazi kroz kanjon Dunava, kao i rute 11. i 13. koje preko Horgoša, odnosno Mađarske, izlaze na sever Evrope.

Ovaj trogodišnji projekat počeo je 2018. godine, a završiće se naredne. Tokom njegove realizacije vršena su brojna istraživanja turističkih potencijala objedinjenih regija, napraviće se nekoliko odmorišta na kojima će se turisti moći upoznati sa lokalnim raritetima i biodiverzitetim. Ovakvih ruta u našem gradu biće tri.

Projekat EcoVeloTour, ima za cilj da doprinese razvoju održivog turizma u dunavskom region, kao I da kroz ekologiju osvetli pristup upravljanje turističkim destinacijama i popularisanja biciklističkog turizma u susednim regijama, ali i šire.

Ostale vesti iz ove kategorije