RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Radnik „Čistoće i zelenila“ vratio torbu vlasniku

Sanda Mileusnić | 19. jun 2020. | 11:51 | Društvo

Radnik „Čistoće i zelenila“ vratio torbu vlasniku

Da pošteni pronalazači još uvek postoje, dokazuje i primer jednog radnika JKP „Čistoća i zelenilo“, koji je obavljajući svoje radne zadatke našao torbicu sa dokumentima, novcem i mobilnim telefonom, i vrlo brzo je vratio vlasniku. Samir Sulejmanov  kaže da ni na sekund nije razmišljao o tome  da nađeno zadrži za sebe, jer kako dodaje, ne želi da zarađuje na tuđoj muci.

Samir je glava osmočlane porodice u kojoj žive tri generacije, a na poslovima higijene u „Čistoći i zelenilu“ radi treću godinu. Njegov radni dan u subotu ujutru počeo je drugačije nego inače - negde u centru grada našao je mušku torbicu.

Među kontaktima u nađenom telefonu uspeo je da pronađe  pravi broj, a sa druge strane veze javila mu se komšinica vlasnika torbice.

Kada je kasnije tog  jutra došao u firmu na doručak, vlasnik torbe već je bio tamo, priča Samir.

Osim što je dobio nagradu koja sleduje poštenom pronalazaču, Samirovo dobro delo nije prošlo nezapamćeno ni u „Čistoći i zelenilu“, pa kako njegov nadređeni ističe, sleduje mu bonus.

Iz ovog javnog preduzeća poručuju da ovo nije prvi put da radnici  pronađu nečiju torbu, novčanik, ličnu kartu ili telefon i dodaju da se sve uvek uredno vrati vlasniku.

Ostale vesti iz ove kategorije