RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Vanredno stanje dovelo do rekordnog čišćenja podruma i tavana

Sanda Mileusnić | 23. jun 2020. | 10:25 | Društvo

 Vanredno stanje dovelo do rekordnog čišćenja podruma i tavana

Tokom prolećne akcije odvoženja kabastog i čvrstog otpada,  radnici „Čistoće i zelenila“ postavili su ukupno 999 kontejnera zapremine pet kubnih metara u koje su Subotičani odložili čak  1.128 tona otpada, što je rekordna količina, poručuju iz ovog javno komunalnog preduzeća.

Akcija je trajala skoro dva meseca, od 16. marta do 11. juna, a u tom periodu zabeleženo je rekordno „čišćenje“. Velike količine prikupljenog otpada mogu se objasniti time što se velikim delom prolećna akcija poklopila sa periodom vanrednog stanja, kada su Subotičani imali više vremena da pretresu i isprazne dvorišta, podrume, tavane i terase, objašnjavaju iz JKP „Čistoća i zelenilo“.

Kontejneri za sakupljanje kabastog i čvrstog otpada bili su postavljeni u svim mesnim zajednicama, a neretko su se na punktovima umesto jednog, nalazila i dva kontejnera. Najveći odziv zabeležen je u prigradskim mestima, gde se izdvajaju Novi Žednik, Đurđin i Stari Žednik, dok je u gradu najviše otpada prikupljeno u Malom Radanovcu.

Odvoženje kabastog otpada radi se dva puta godišnje, u proleće i u jesen, prvenstveno sa ciljem sprečavanja stvaranja divljih deponija. Iako se u proleće tradicionalno prikupi mnogo više otpada, ove godine Subotičani su se rešili 157 tona smeća više nego u istom periodu prošle godine.

Ostale vesti iz ove kategorije