RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Kreativne radinosti najstarijih iz doba izolacije

Sanda Mileusnić | 24. jun 2020. | 13:14 | Društvo

Kreativne radinosti najstarijih iz doba izolacije

Gerontološki centar Subotica organizovaće  kreativni konkurs pod nazivom „ Izolacija = Inspiracija“, na kom pravo učešća imaju svi članovi klubova i korisnici usluga smeštaja. Oni će ovim putem prikazati svoje radove nastale za vreme izolacije,  a ova umetnička postavka biće izložena u prostorijama Gerontloškog kluba „Centar 2“.

Osamdesetsedmogodišnja Ljubica provela je punih sedam nedelja u izolaciji, strogo se pridržavajući svih propisanih mera, a kako bi prekratila vreme počela je da šije maske, i to za decu, jer kako kaže, odrasli su mogli da ih kupe, dok onih za mališane nije bilo u prodaji. Većinu je podelila, nešto je preostalo, a sada će ponovo prionuti na posao, i sa maskama se prijaviti na kreativni konkurs.

Cilj je bio da se prikaže kreativnost korisnika i starijih sugrađana koja nije manjkala ni u vreme kada zbog mera zaštite od virusa nisu smeli da izlaze, objašnjava direktor  Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević.

Na konkurs „ Izolacija = Inspiracija“ dobrodošle su sve tehnike, a kreativni radovi nastali u vreme pandemije biće deo letnje izložbe, koja će oplemeniti renovirani Gerontološki klub „Centar 2“.

Ostale vesti iz ove kategorije