RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Maske obavezne u javnom prevozu

Marijana Tolimir | 25. jun 2020. | 10:16 | Društvo

Maske obavezne u javnom prevozu

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 doneo je odluku da je nošenje zaštitne maske u javnom prevozu obavezno. U JP „Subotica-trans“ ističu da oni nisu nikad prestajali da se pridražavaju preporuka, čak i kada nisu bile obavezujuće, te da su obezbedili dovoljne količine maski za sve vozače. S druge strane, apeluju na putnike da se i oni drže propisanih pravila.

Subotičani koje smo zatekli  na jednoj na najfrekventnijih stajališta nosili su maske. Kako su nam rekli pridržavaju se mera zaštite, ne samo u javnom prevozu, već svuda gde idu. Ipak, kako pojedini dodaju, ne ponašaju se svi građani odgovorno, te se dešava da pojedinci ulaze u gradski prevoz bez maski.

Odluka Kriznog štaba suštinski ništa ne menja u „Subotica-trasu“, kažu nadležni u ovom preduzeću, budući da su sve vreme pridržavali svih mera prevencije. Putnicima poručuju da se pridržavaju pravila i stave maske kada ulaze u autobuse.

Iz „Subotica-transa“ apeluju na putnike da što više koriste elektronske novčanike, kako bi se izbegla kupovina karata kod vozača i time smanjio kontakt u autobusima.

Ostale vesti iz ove kategorije