RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Uskoro rešenje za problem stanovnika Banatske ulice

Marijana Tolimir | 26. jun 2020. | 11:08 | Društvo

Uskoro rešenje za problem stanovnika Banatske ulice

Nakon brojnih poplava i žalbi stanovnika Banatske i okolnih ulica kojima se fekalna kanalizacija izliva u kuće, pronađeno je rešenje, i radovi bi trebalo da počnu za nekoliko dana.  Projekat finansira lokalna samouprava sa 20 miliona dinara.

U Velebitsku ulicu stigao je deo ogromnih kanalizacionih cevi koje su deo rešenja za kompleksan problem poplava i izlivanja kanalizacije koji ozbiljno ugrožava kuće onih koji stanuju nizvodno od te tačke, pre svega Banatske i okolnih ulica u Gatu.

Problem je star nekoliko decenija, a usled sve veće izgrađenosti, ali i obilnijih kiša poslednjih godina je sve ozbiljniji. Kako navode u nadležnom preduzeću, projekat je izrađen krajem prošle godine, međutim, same radove odložila je kriza sa koronavirusom.

Prema rečima našeg sagovornika, ovo nije krajnja verzija, već će nakon preusmeravanja sliva nultog kolektora biti potrebna i mobilna pumapa kako bi se smanjio rizik od izlivanja, što će sveukupno podići vrednost ove investicije na oko 100 miliona dinara.

Ipak, i po završetku prve faze koja se očekuje u oktobru, značajno će biti umanjena mogućnost izlivanja kanalizacije u kuće stanovnika Banatske ulice.

Ostale vesti iz ove kategorije