RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Najduža Noć knjige do sada

Sanda Mileusnić | 29. jun 2020. | 12:56 | Društvo

Najduža Noć knjige do sada

Ljubitelji pisane reči proteklog vikenda imali su priliku da kupe izdanja svojih omiljenih autora po ceni nižoj od 20 do 40 odsto. Tradicionalna Lagunina manifestacija, Noć knjige, pod sloganom „Budni uz knjigu“, ovaj put trajala je tri dana, od petka do nedelje.

Brojni Subotičani iskoristili su aktuelne popuste i za dugo toplo leto nabavili najnovije svetske hitove, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja. Dok su jedni istraživajući police našli inspiraciju, drugi su tražili određenog autora i naslov.

Posetioci su imali priliku i da porazgovaraju sa autorom Markom Aleksićem kao i da dobiju potpisano izdanje njegove najnovije knjige „Srpske zemlje pre Nemanjića“.  Ovom sveobuhvatnom i živopisnom pričom  koja govori o najranijim počecima srpske istorije, pisac svoje čitaoce vodi u period od 7. do 10.veka, najzamagljeniji deo srpske prošlosti.

Interesovanje Subotičana za popuste Noći knjige bilo je iznenađujuće veliko, kažu iz ove knjižare. Dok su Lagunina izdanja bila snižena od 25 do 40 odsto, knjige ostalih izdavača, kao i one na engleskom i mađarskom jeziku mogle su se kupiti po 20 odsto nižoj ceni. Širok izbor sa preko 50.000 naslova upotpunila su i neka nova izdanja.

Noć knjige ove godine održana je po 22. put, a osim Marka Aleksića, u subotičkoj knjižari gostovao je i Robert Takarič, pisac za decu.

Ostale vesti iz ove kategorije