RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

„Ne lomite nam breze i lipe“

Marijana Tolimir | 30. jun 2020. | 11:54 | Društvo

 „Ne lomite nam breze i lipe“

Više od 200 stanara zgrade u Aleji maršala Tita broj 14 potpisalo je peticiju protiv izgradnje prilaznog puta koji predviđa seču lipa i breza starih više od trideset godina. Traže od investitora, firme DG Company, koji će zidati zgradu na susednom placu, da pronađe drugo rešenje, jer kako poručuju – ne daju njihovo drveće.

„Ne lomite nam bagrenje“ poručili su stanari crvenog solitera na Radijalcu u peticiji koju su uputili lokalnoj samoupravi. Stabla breze, lipe i bagrema, za koja su kako kažu, emotivno vezani, investitor koji zida zgradu na susednom placu planira da poseče, kako bi tu, tik do njihovih prozora, napravio prilazni put.

Kako kažu, nemaju ništa protiv izgradnje grada. Naprotiv, godinama su apelovali da se ruglo od bivšeg objekta Hemijske čistione „Zorka“ privede nameni, ali ne po cenu da ostanu bez zelenila, a da im ispod prozora prolaze automobili na putu do garaža.

Prema rečima profesionalnog upravnika zgrade na adresi Aleja maršala tita 14, Daniela Drčića, problem je nastao jer postojeći put do garaža od susedne zgrade mora da se preseli, jer investitor baš tu planira izgradnju objekta.

Pojašnjava da je osnovni problem nastao jer je javni uvid u plan bio održan tokom vanrednog stanja i ljudi jednostavno nisu bili upućeni. Kako izgradnja još uvek nije počela, ističe da još uvek ima vremena da se investitor i stanari dogovore oko boljeg rešenja, koje podrazumeva da stabla lipe, breze i bagrema koja su sama posadili ostanu pored njihovih prozora.

Ostale vesti iz ove kategorije